Vinnare Guldhanden 2015

Under SiteVisiondagarna 2015 i Örebro presenterade SiteVision AB, för femte året i rad och inför över 500 deltagare, vinnarna av Guldhanden. I kategorierna årets bästa offentliga webbplats, årets bästa kommersiella webbplats samt årets bästa intranät belönades tre organisationer som alla, med hjälp av SiteVision, lyckats skapa webbplatser och intranät utöver det vanliga.

Och vinnarna blev....

Årets bästa kommersiella webbplats: Sveriges Olympiska Kommitté

Juryns motivering:

Årets vinnare är en webbplats som har lyckats skapa en bra struktur av ett omfattande material och högkvalitativa bilder. Texterna är välarbetade och presenteras i lagom portioner, som samtidigt inbjuder till mer läsning. En extra finess ger små animationer som förstärker interaktionen. Med sitt fokus på drömmen, ger den här webbplatsen stor inspiration – även till den som inte är sportintresserad.

Årets bästa offentliga webbplats: Jönköping University

Juryns motivering:

Årets vinnare har lyckats länka samman flera webbplatser med ett genomgående formspråk och tydlig struktur. Språket har en väl avvägd personlig ton där tydliga uppmaningar och länkar gör att besökaren inte blir lämnad i sticket utan guidas vidare. På mobil har man gjort ett intressant grepp för att presentera menyn och göra valen snabbt tillgängliga. Webbplatsen ger en genomarbetad och attraktiv upplevelse som leder besökaren till ny kunskap.

Årets bästa intranät: CSN - Centrala studiestödsnämnden

Juryns motivering:

Årets vinnare kan beskrivas som ett socialt intranät som fungerar som arbetsverktyg, istället för bara informationskanal. Användarna väljer själva vilka verktyg de önskar på sin egen startsida och samarbete mellan flera orter underlättas genom tydliga arbetsytor. Det har krävt ett grundligt jobb för att se till att information och material samlas, blir väl strukturerat och sökbart. Man kan säga att det arbetet har lönat sig, eftersom det har lett till att antalet besök har tredubblats.

CSN

CSN

Finalister 2015

Årets bästa kommersiella webbplats

  • SBAB Bank
  • Sveriges Olympiska kommitté
  • ÖSK Fotboll

Årets bästa offentliga webbplats

  • Jönköping University
  • Smaka Sverige
  • Älvkarleby kommun

Årets bästa intranät

  • CSN
  • Göteborgs stadsmission
  • Tierps kommun

Jury 2015

Juryn bestod av Sara Rösare, examinerad språkkonsult, Pierre Du Rietz, chefsanalytiker och VD för Web Service Award, Rebecca Hallqvist, User Experience Designer, Anders Korsvall, VD på SiteVision och Ulrika Sandberg, supportchef på SiteVision.

Vinnare 2014

Årets bästa kommersiella webbplats:
- Verisure
Årets bästa offentliga webbplats:
- SKL -Sveriges Kommuner och Landsting
Årets bästa intranät
- Lidingö stad

Läs hela motiveringarna till vinnarna av Guldhanden 2014.