Plats

Tunnbindaren

Tid

OBS! Programpunkt från 2015

Krångla inte till det

— bygg din webb med SiteVisions standardmoduler och funktioner

I december lanserade Jordbruksverket webbplatsen Smaka Sverige. Consid som har byggt webbplatsen har enbart använt sig av SiteVisions standardmoduler. Hur gick det till?

  • Hur bygger man en SiteVision-webbplats utan att veta vad eller hur innehållet kommer att vara?
  • Hur tyglar man en designbyrå som vill tänka utanför boxen samtidigt som man tänker ”SiteVision-standard” så långt som möjligt?
  • Hade vi byggt webbplatsen på samma sätt idag?
  • Och kanske framför allt; Hur tänker man ”SiteVision-standard”?

Det är några av de frågor som vi ska försöka besvara under föredraget.

Webbplatsen Smaka Sverige lanserades i december 2014 och är Jordbruksverkets webbplats om svensk mat och dryck. Uppdraget från regeringen var att skapa en kunskapsbank och samlingsplats för forskning och fakta kring vår matkultur.

Kort om tid och ett mål om en framtidssäker webbplats gjorde att Consid valde att använda sig av SiteVisions standardmoduler så långt det bara gick, men samtidigt med ett mål att komma så nära designbyråns visioner som möjligt.

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson jobbar idag på konsultföretaget Consid. Tidigare har han bland annat jobbat som projektledare och webbutvecklare på Vetlanda kommun. Alexanders roll är att fokusera till hundra procent på SiteVision, bland annat genom att till stora delar jobba som strateg och lösningsarkitekt i Consids SiteVision-projekt.

Följ Alexander på Twitter och LinkedIn

Karin Sannerud

Karin arbetar idag på Jordbruksverket på en nystartad enhet som har hand om förvaltning och utveckling av myndighetens kanaler och system, däribland SiteVision och var under hösten 2014 projektledare för webbplatsen Smaka Sverige.

Karin har arbetat med utveckling av webb sedan 2007 och var tidigare webbansvarig på Scouterna.

Följ Karin på Twitter och LinkedIn

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!