Plats

Tid

OBS! Programpunkt från 2015

SENASTE NYTT: Nyhetssajterna tror sig veta hemligheten bakom attraktivt innehåll!

(En steg-för-steg-guide till en bra personaliserad användarupplevelse)

Att hjälpa sin användare hitta rätt innehåll på en omfattade sajt är inte det lättaste, speciellt inte om man har extremt mycket innehåll. Personalisering, det vill säga att anpassa innehållet så att varje användare får upp det som är relevant för dem, har seglat upp som en potentiell lösning.

På Sitevisiondagarna kommer Unn dela med sig av vad en bör tänka på vid införandet av en personaliserad användarupplevelse. Med nyhetsmedia som utgångspunkt delar hon med sig av konkreta guidelines för att inte gå i de vanligaste fällorna då du anpassar ditt interface eller sajtens innehåll för varje användare. Hur gör vi innehåll attraktivt? Och svaret är inte clickbait.

Unn Swanström

Unn är idag UX Designer på Netlight och har blivit expert på personalisering inom nyhetsmedia. För närvarande jobbar hon hos Expressen med att förbättra användarupplevelsen på deras mobil-, tablet- och desktopsajter. Tidigare var hon en del av Aftonbladets personaliseringssatsning, varmed hon har erfarenhet av att designa för två av Sveriges absolut största webbplatser. Utsågs nyligen till Årets IT-kvinna.

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!