Plats

Handskmakaren

Tid

19 okt kl 09.40-10.10

Användbara handledningar – från pdf till webb

Pensionsmyndighetens modell för att omvandla långa handledningsdokument till webbsidor.

– Varför gör ni det här nu, jag går ju i pension om en månad, detta har jag väntat på i 10 år, handläggare på Pensionsmyndigheten.

Pensionsmyndigheten har skapat en modell för att webbifiera långa handledningsdokument. I pilotprojektet gjordes tre PDF-dokument på totalt 240 sidor om till 130 webbsidor. Alla sidor har dynamiskt innehåll som anpassas efter handläggarens aktuella arbetsuppgift. Många handläggare skrev tidigare ut dokumenten för att kunna göra egna anteckningar i marginalen. Ett arbetssätt som de kan fortsätta med i den digitala versionen med hjälp av anpassad standardfunktionalitet i Sitevision.

Farhågan var att en del handläggare som var vana med pappersformen skulle vara tveksamma, men gensvaret har varit genomgående positivt.

I det här föredraget visar Pensionsmyndigheten lösningen som ger handläggarna en avsevärt bättre handledning och redaktörerna ett lättare sätt att förvalta innehållet.

 

Petra Graus &
Mats Peeter Horm

Om Petra

Petra Graus är webbstrateg för Pensionsmyndighetens intranät Orangeriet. Håller webbplatsen i trim genom ständiga små förbättringar och avstämningar med användarna. Håller sig själv i trim genom att studsa runt på dansgolvet. Se upp!

Om Mats Peeter

Mats Peeter Horm, som kallas MP, är inte bara en av Pensionsmyndighetens snabbaste utvecklare, han kommer ofta med förslag på förbättringar och idéer på vad som kan förbättras utifrån en utvecklares perspektiv. MP drivs av att vilja göra skillnad och det märks.

Pensionsmyndigheten

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!

Kontakt

Malin Adsten

Malin Adsten
070-275 11 47

Malin Adsten

Ulrika Franzén
070-211 53 21