Plats

Bryggaren

Tid

19 okt kl 11.10-11.40

Dags att få ihop eländet?

Konkreta tips och exempel på hur några organisationer har skapat ett integrerat effektivt arbetsflöde med bilder och mediafiler både för webb & tryck.

Detta seminarium handlar om "Digital Asset Management" (DAM) och hur man kan skapa ordning och reda på sina mediafiler och kunna få full koll på hur exempelvis bilder används i en organisation, och säkerställa att bilderna/filerna håller kvalité (både teknisk och estetisk) samt att veta att man har de publiceringsrättigheter som behövs eller få varningar om det saknas.

"Digital Asset Management" handlar även om att tillgängliggöra relevant material (bilder, filmer, loggor, designmallar osv.) på relevanta interna och externa platser, men också väldigt mycket om att skapa effektiva integrerade arbetsflöden. Att exempelvis kunna ha sin egen DAM-lösning (mediabank) helintegrerad med SiteVision för webben, Powerpoint och Word för dokument och presentationer samt InDesign och MediaCreator för design- och mallad trycksaksproduktion.

Detta är något som många organisationer drömmer om medan andra redan har det fungerande i realiteten. Vi kommer att visa konkreta exempel från både kommuner och retail-kunder och redogöra för deras arbetsflöden och integreringar samt få höra några korta kommentarer från kunderna om skillnaden med att arbeta i ett integrerat arbetsflöde.

 

Josef Rönnquist

Om Josef

Josef Rönnquist är VD på MediaflowPro.

MediaflowPros sponsorsida

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!

Kontakt

Malin Adsten

Malin Adsten
070-275 11 47

Malin Adsten

Ulrika Franzén
070-211 53 21