Plats

Handskmakaren

Tid

19 okt kl 11.10-11.40

Örebro kommuns webbfamilj

– med plats för service, fördjupning, marknadsföring och dialog.

I en organisation med 12.000 medarbetare, 500 chefer och verksamheter som bedriver allt från barnomsorg till avloppsverk blir kommunikationsbehoven alltmer komplexa. När nya orebro.se byggs för att bli en ren servicewebb - för att bättre svara på privatpersoners och företagares frågor och utföra tjänster behövs nya lösningar för övriga behov; till exempel marknadsföring, fördjupning och kommunikation med andra målgrupper. Dessa behov har tidigare inte tillgodosetts eller så har de lösts provisoriskt.

Vi har övergivit tanken att endast en webbplats med en design ska kunna tillgodose allas behov och istället skapat vad vi kallar "en familj av webbar”.

På seminariet kommer du få höra hur vi i Örebro kommun har resonerat när vi har skapat ett ramverk i Sitevision med grundläggande design och grafisk form, men med utrymme för profilering och variation genom valbara byggblock. Vi berättar om behov och prioriteringar för de olika webbarna, vårt agila arbetssätt och visar smakprov på både lanserade och kommande webbplatser.

Video kommer snart!

erik lundell &
kia lagerqvist

Om Erik

Erik Lundell är webbstrateg med ansvar för utveckling och förvaltning av externwebb. Gillar agila arbetssätt, enkelhet och smarta lösningar. Drygt 15 års erfarenhet av kommunikationsarbete i kommunal, privat och statlig sektor.

Twitter: @erik_lundell

Om Kia

Kia Lagerqvist är utvecklingsstrategen som gillar projektledarrollen, bra innehåll och behovsdriven utveckling. Har jobbat med webb-, och webbprojekt i många år.

Twitter: @kialq

Örebro kommun

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!

Kontakt

Malin Adsten

Malin Adsten
070-275 11 47

Malin Adsten

Ulrika Franzén
070-211 53 21