Plats

Conventum Kongress

Tid

18 okt kl 13.45-14.15

Sveriges bästa kommunwebb

Besökare på enkoping.se möts nu av en webb som är anpassad efter respektive målgrupp och livssituationer.

När Enköpings kommun utvecklade en ny webbplats var målsättningen att den skulle bli Sveriges bästa kommunwebb. Projektet var en extreme web makeover med tydlig strategi, responsiv design, ny teknik och målgruppsanpassat innehåll.

HiQ fick uppdraget att hjälpa Enköpings kommun att göra det enklare för externa målgrupper att hitta och ta del av kommunens service med hjälp av webben som verktyg. Enköpings kommun ville möta besökarna utifrån den livssituation som de befinner sig i. Det leder till att innehållet på webbplatsen blir lättare att överblicka och redaktörerna kan målgruppsanpassa texter och bilder.

Med hjälp av innehållsarbete och struktur utformad efter den av projektet framtagna effektkartan, såg vi till att webben blev anpassad för att skapa mest nytta.

Pontus och Marie kommer att prata om perspektiv och arbetssätt i projektet. Pontus kommer också att ge er verktyg att få olika delar av kommunen/företaget att sträva mot samma mål med webben.

 

Pontus Vinderos & Marie Gustafsson

Om Pontus

Pontus Vinderos är specialist på digital kommunikation och har arbetat som webbstrateg på bland annat Socialstyrelsen, Scouterna och Enköpings kommun. På Enköpings kommun var han tills nyligen webbstrateg med övergripande ansvar för kommunens webbplats, intranät och närvaro i sociala medier. Idag driver Pontus den egna firman Webbstrateg Vinderos där han hjälper organisationer att lyckas på webben genom genomtänkta strategier.

Twitter: @pontusvind
Facebook: webbstrategnu
Webbplats: http://www.webbstrateg.nu/

Om Marie

Marie Gustafsson är en erfaren projekt- och förvaltningsledare med bakgrund inom digital media, försäkring och bank. Under de senaste 16 åren har hon arbetat i huvudsak med webben i roller som systemägare, kravanalytiker, teamledare och projektledare. Idag driver hon projekt på HiQ och tar hand om förvaltningen av ett antal webbar och intranät. Nyckeln till framgång anser hon vara att alla inblandade vet vad man har för roll, samt vad projektet/uppdraget ska leverera och varför. Fokus ska ligga på att skapa de effekter man vill uppnå med en webb.

HiQ:s sponsorsida

Facebook: HiQInternational
Twitter: @hiqinternat

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!

Kontakt

Malin Adsten

Malin Adsten
070-275 11 47

Malin Adsten

Ulrika Franzén
070-211 53 21