Plats

Conventum Kongress

Tid

19 okt kl 11.10-11.40

Vägen mot ett bättre intranät

Följ med oss på vår resa på väg mot ett bättre intranät – från förstudie till lansering.

Vad händer när man har ett nästan 10 år gammalt intranät och vill skapa något helt nytt i en kommun med ca 300 yrken och över 12 000 medarbetare?

Vår resa startar i en förstudie där vi arbetade fram mål och lärde känna våra målgrupper. Vi berättar om hur vi sedan kravställde vårt nya intranät med förstudien som grund och om vad som förändrades under resans gång.

I en stor kommun med många webbskribenter behövs gemensamma verktyg och gemensam utbildning. Vi delar med oss av bl.a. vårt utbildningsupplägg, vår innehållsanalys och vårt textverktyg.

En annan framgångsfaktor var vår satsning på kommunikation i rätt tid. Vi berättar om vår planering och visar konkreta exempel. Vi kommer självklart att visa hur vårt intranät ser ut idag, hur vi nådde våra mål och vad våra användare tycker.

Och sist men inte minst vill vi berätta hur vi går vidare efter lanseringen - för vägen mot ett bättre intranät fortsätter.

 

ewa ling persson & christina lindqvist

Om Ewa

Ewa Ling Persson har varit projektledare för arbetet med det nya intranätet i Jönköpings kommun. Förutom intranätet ansvarar Ewa också för intern­kommunikationen.

Om Christina

Christina Lindqvist är kommunikatör i Jönköpings kommun med ansvar för externa digitala kanaler. Det betyder först och främst jonkoping.se. Christina har också ett särskilt ansvar för tillgänglighet av information.

Jönköpings kommun

Nyfiken på Sveriges mest omtyckta CMS?

Dela med dig!

Kontakt

Malin Adsten

Malin Adsten
070-275 11 47

Malin Adsten

Ulrika Franzén
070-211 53 21